Asrın Mülk Hastalığı

Cevdet ÇAKIR
995 Görüntüleme
11 Ocak 2019 22:41
Son Güncelleme: 11 Ocak 2019 22:41
 
Yaşadığımız zaman içerisinde
 insanların geneli arasında var olan zengin fakir  ayrımların  en önemlisi mülkiyetin dengesiz, adaletsiz müsrüf düzenleri ile gasp edilmesidir.
 
Gizli-açık,arkadan-önden sürekli iftira atıp kara çalan,çekiştirip ayıp kusur arayan herkes kendine yazık etmiştir.İşte Malı yığan ve onu birikim sayan bu tiptir; o malın kendisini ölümsüz yapacağını sanmaktadır. 
(Hümeze 1-2-3)
 
Ayetlerde her toplumda görülebilecek aşşağılık bir insan karakteri anlatılmaktadır. Kibirli insan karakteri, takva ölçüsü dışında Malı ile öğünerek biriktirdikçe-biriktirilen malına kul olan bir karakter anlatılmaktadır.
 
Bu malı ile İnsanlık değerlerinden Adalet’ten Hak’tan taviz veren ve bunu da yücelme olarak algılayan kibirli ve dengesiz  bir insan karakteri. Bu tür İnsan kılıklı tamaakar  tiplerin, malları ile her şeyi yapabilecekleri ve ölümü dahi unuturcasına arzu ve isteklerine kölelik yaparak bu malların hesap vereceği,yapıp ettiklerinin karşılığının sorulacağı gün dahi kendilerini kurtaracağını zanneden bir profil! isteklerinin ardına düşerek biriktirdikçe-biriktirdiği mal ile fazladan sahip olduğu şeyler sayesinde karşısındakileri küçümseme tahkir etme onların hak ve hukukunu hiçe sayma ile alçalış.
 
Günümüz dünyasında,bu özelliklere sahip servet sahipleri,kendilerince İnsan olduklarını kabullenerek, insanları aşşağılama küçük görme alay etme gibi tavır ve davranışlarıyla belirtmiş olduğum karakteri ortaya koymaktadırlar.
 
“Hayır, hayır! Siz peşini (geçici dünyayı) seviyorsunuz. Ahireti bırakıyorsunuz!” 
(Kıyamet suresi 20,21)
 
Mülk hastalığı  insanları hırsları sonucu servet için birbirlerine düşman haline bile getirebilir.Bu ve benzeri yıkımlar dan faydalanacak kesimler özellikle İslamın özü olan Hakk Adalet Özgürlük Eşitlik söylemlerini İslamcı kesim kullanmadığından yada gündemlerinde tutmamalarından farklı fikir sahipleri bu hakikatleri kullanarak fakir ve mazlum kesimleri istismar ederek toplumsal düzen içinde bir yıkımı başlatırlar. 
 
Asla! Bilakis siz yetime izzet ikram göstermiyorsunuz.Yoksulu doyurmaya birbirinizi teşvik etmiyorsunuz.Emeksiz kazanca Haram-Helal demeden açgözlülükle boğazınıza geçiriyorsunuz.Daha da ölçüsüz bir sevgiyle Malı seviyorsunuz.
(Fecr 17-18-19-20)
 
Asrımızda mülk hastalığına kapılan fakat bunun idrakinde olmayan insanların sohbeti.  ev, araba, para, giyim, harcama ne kadar biriktirdiği nerelerde yatırım yaptığı vs gibi konular üzerinde durulmaktadır. Genel itibari ile Dünyevi hususlar hakkında fikir alış verişi yapılmaktadır.Bu tür davranışlar İnsanların dünya malına olan düşkünlüğünü açıkça göstermektedir.

Yorum Yazın